Σαλάτα σικορέ

29.01.2009
Μια ιδιαίτερη σαλάτα για ένα ιδιαίτερο δείπνο!

Τι έχουμε:

  • 2 σικορέ
  • 1 κόκκινο λάχανο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 3-4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 2 παντζάρια
  • 1/2 φλιτζ. κουκουνάρια
  • 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • χοντρό αλάτι

Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα παντζάρια με όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν, για 15 λεπτά.

Πλένουμε τα σικορέ, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και τα κόβουμε στη μέση.

Θερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ και βάζουμε τα σικορέ, ψήνοντάς τα λίγο από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.

Πλένουμε το κόκκινο λάχανο, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και το χοντροκόβουμε με τα δάχτυλά μας σε ένα μπολ.

Αφού βράσουν τα παντζάρια, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τις βάζουμε στο μπολ με το λάχανο, προσθέτουμε τα σικορέ τα φύλλα βασιλικού και τον μαϊντανό χοντροκομμένο.

Καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι, τα προσθέτουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά.

Κατόπιν βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με το μπαλσάμικο και το λάδι ανακατεμένα, προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Η σαλάτα σικορέ συνοδεύεται ιδανικά με Μίνι Κιχί με τυρί.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Soda-Club πορτοκάλι, μήλο και μάνγκο.