Κοτοσουβλάκια με κίτρινη σάλτσα

29.01.2009
Πιο εύκολο δεν γίνεται...

Τι έχουμε:

  • 2-3 φιλέτα από κοτόπουλο
  • 15 φέτες μπέικον
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καλαμάκια

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 φλιτζ. μουστάρδα

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μια φέτα μπέικον.

Πλένουμε τις πιπεριές τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στο ίδιο μέγεθος που είναι και τα τυλιχτά με μπέικον κομμάτια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Κατόπιν τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια με την εξής σειρά: ένα κομματάκι πιπεριά, ένα τυλιχτό κομματάκι φιλέτου έως ότου γεμίσουν τα καλαμάκια.

Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, βάζουμε τα καλαμάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη λιωμένη.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά γυρνώντας τα καλαμάκια και από τις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα.

Αφού ψηθούν τα κοτοσουλάκια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα.

Συμβουλή
Για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά συνοδεύουμε τα κοτοσουβλάκια με μίνι ρολάκια λαχανικών της ΚΙΧΙ.

Το κατάλληλο κρασί: Μαντηλαριά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ