Μεξικάνικες κρέπες

29.01.2009
Κατάλληλο για ένα έθνικ δείπνο!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία τορτίγια
  • 1 φλιτζ. τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 πιπεριές όλων των χρωμάτων
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 2-3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα μαρουλιού
  • φύλλα κόκκινου λάχανου
  • 2-3 ντοματάκια

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να ασπρίσουν.

Κατόπιν τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κομματάκια.

Πλένουμε τις πιπεριές τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαζί με τα κομματάκια από τις πιπεριές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουμε, τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά έως ότου ροδίσουν και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε στην επιφάνειά του μια τορτίγια.

Ρίχνουμε πάνω στην τορτίγια λίγο τυρί και όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση του κοτόπουλου.

Διπλώνουμε την τορτίγια ώστε να κλείσει μέσα τη γέμιση και τη γυρνάμε ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγια.

Σερβίρουμε κόβοντας κάθε τορτίγια σε 3 κομμάτια και γαρνίροντας με φύλλα μαρουλιού, κόκκινου λάχανου και ντοματάκια κομμένα στη μέση.

Συμβουλή
Συνοδεύουμε τις μεξικάνικες κρέπες με σάλτσα της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Μπίρα.