Ριζότο με αρωματικά βότανα

29.01.2009
Πιάτο που μοσχοβολάει!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος Meggle
  • 7-8 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2-3 κλωναράκια άνηθο
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι χοντρό

Για το γαρνίρισμα:

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φλούδες παρμεζάνας
  • φύλλα μαϊντανού

Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε καυτό έως ότου τον χρειαστούμε.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο έως ότου χρυσίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος Meggle, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.

Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ξανά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ριζότο. Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε το ριζότο να κρυώσει.

Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.

Συμβουλή
Είναι καλό να προσθέτουμε στο φαγητό τα μυρωδικά στο τέλος του μαγειρέματος, για να μη χάνουν το άρωμά τους.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ