Γκόγκλιες με φέτα

21.11.2011

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1/2 κιλό γκόγκλιες (παραδοσιακά αρβανίτικα ζυμαρικά) 1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια τσέρι 1 ξερό κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι ρόκα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 200 γραμμ. φέτα σκληρή σε κυβάκια 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο ποτήρι μαυροδάφνη Αλάτι Πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.

Τα σουρώνετε.

2. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και, αφού ροδίσουν, προσθέτετε το 1 φλιτζάνι από τις ντομάτες. Ανακατεύετε και σβήνετε με τη μαυροδάφνη. Αφήνετε να πάρει μια βράση.

3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις γκόγκλιες με τη σάλτσα και προσθέτετε τη φέτα, τις υπόλοιπες ντομάτες, τη ρόκα και το βασιλικό.

Σημείωση: Σερβίρετε γαρνίροντας τα πιάτα έτσι ώστε να ξεχωρίζει το τυρί. Αν δεν βρείτε γκόγκλιες, χρησιμοποιήστε μακαρούνες ή κάποιο άλλο ελληνικό ζυμαρικό.