Γλυκό ντοματάκι

06.02.2009
Σίγουρα θα τους ξαφνιάσει!

Τι έχουμε:

  • 20 ντοματάκια μικρά
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

  • 1300 γραμ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη

Τι κάνουμε:
Διαλέγουμε ντοματάκια μικρά χωρίς σπόρους κατάλληλα για γλυκό.

Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό περίπου για ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

Κατόπιν τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με το ένα φλιτζάνι από τη ζάχαρη και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό έως ότου γίνουν σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια για 3-4 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα ντοματάκια μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα.

Βάζουμε ξανά στη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την τριμμένη μαστίχα και βράζουμε έως ότου δέσει καλά το σιρόπι.

Αφού κρυώσει καλά το γλυκό το βάζουμε σε γυάλινα αεροστεγή βάζα.

Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε μέσα σε κάθε ντοματάκι από ένα φουντούκι, ξεφλουδισμένο.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ