Καβουράκια

06.02.2009
Δεν θα τα βρούνε στην παραλία, αλλά στο μπουφέ σας!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3-4 κουταλιές μαργαρίνη

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 1 κλωναράκι άνηθο
  • 2 φλιτζ. τριμμένη φέτα
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα χορταρικά και τα πλένουμε με άφθονο νερό.

Ψιλοκόβουμε το λευκό μέρος του πράσου (πετάμε το υπόλοιπο), τα κρεμμυδάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι και το νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.

Αφού στραγγίξουν και κρυώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε μια επιφάνεια απλώνουμε 1 φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στη μέση.Το κόβουμε σε σχήμα τριγώνου, το αλείφουμε με λιωμένη μαργαρίνη και απλώνουμε τη γέμιση στην μία γωνία του τριγώνου.

Κατόπιν διπλώνουμε σε ρολό από τη μεριά της γέμισης και το τυλίγουμε.

Το αλείφουμε πάλι με μαργαρίνη και το γυρνάμε και από τις δύο άκρες δίνοντάς του το σχήμα καβουριού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, βάζουμε τα καβουράκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20.

Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε τα καβουράκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την γκάμα των προϊόντων της ΚΙΧΙ και να απολαύσουμε το ίδιο νόστιμες γεύσεις.

Το κατάλληλο κρασί: Μαντηλαριά.