Βραχάκια σοκολάτας

21.05.2009
Ενα από τα πιο εύκολα σοκολατάκια!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο μπισκότα
  • 1 πακετάκι Βιτάμ
  • 1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές μέλι

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μισή σοκολάτα λιωμένη, το μισό πακετάκι Βιτάμ, τα αμύγδαλα, τα καρύδια ελαφρώς καβουρδισμένα, το μέλι, τα μπισκότα τριμμένα με τα δάχτυλά μας και τα ανακατεύουμε έως ότου γίνουν αρκετά σφιχτή ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Κατόπιν, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την κόβουμε σε κομμάτια, την πλάθουμε σε μπαλάκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Βάζουμε την πιατέλα με τα μπαλάκια στο ψυγείο για μισή ώρα και ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας.

Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν.

Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, τα βγάζουμε προσεχτικά με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε μια σχάρα τοποθετημένη πάνω σε ένα ταψί για να στραγγίσει η περιττή σοκολάτα.

Αφού στεγνώσουν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να διατηρήσουμε τα βραχάκια στο ψυγείο, αρκεί να τα σκεπάσουμε για να μην πάρει υγρασία η σοκολάτα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.