Μοσχαράκι σμυρναίικο

06.02.2009
Απόλαυση για τον ουρανισκό!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα
  • 1 κιλό ντοματάκια
  • 3 κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 3 κουταλιές αλεύρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια δεντρολίβανου
  • κόκκους κόκκινου πιπεριού

Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ζεματίζουμε τα ντοματάκια σε καυτό νερό για ένα λεπτό, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα έως ότου χρυσίσουν.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα κομματάκια από το μοσχάρι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας τα ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το νερό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, έως ότου εξατμισθούν τα υγρά και η σάλτσα δέσει.

Οταν τα κομματάκια του μοσχαριού μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το μοσχάρι, γαρνίροντας με κλωναράκια δεντρολίβανο και κόκκους πιπεριού.

Συμβουλή
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα α?ό τη φωτιά μ?ορούμε να προσθέσουμε λίγα φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα παλαιωμένη.