Τίμπον στέικς (T-bone Steaks)

17.02.2009
Εύκολο και πολύ νόστιμο!

Τι έχουμε:

  • 2 μπριζόλες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς

Για τη μαρινάδα:

  • 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, φροντίζοντας να καλύπτονται από τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι-γκριλ, κατάλληλο για φούρνο.

Τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι-γκριλ στον προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.

Στύβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε το λάδι ελιάς, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις μπριζόλες, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλή
Λίγο πριν βγάλουμε τις μπριζόλες από το φούρνο μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με ρίγανη

Το κατάλληλο κρασί: Ξινόμαυρο.