Ζύμη για σου

11.06.2009
Για να δημιουργήσουμε μεζεδάκια με διάφορες γεμίσεις!

Τι έχουμε:

  • 2/3 φλιτζ. γάλα
  • 2/3 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. Βιτάμ
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • αλάτι στη μύτη από το κουταλάκι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ για το ταψί

Τι κάνουμε:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το Βιτάμ, την ζάχαρη, το αλάτι, τα ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν και τα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, σιγά-σιγά ανακατεύοντας διαρκώς για να μη μας σβολιάσει και όταν ενωθούν καλά τα υλικά βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά ανακατεύοντας δυνατά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα και πιέζοντάς τη, δίνουμε το σχήμα των σου (σαν ροζέτες) μέσα σε ταψί αλειμμένο με Βιτάμ, προσέχοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά, με την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή.

Μόλις πάρουν ξανθό χρώμα και φουσκώσουν, είναι έτοιμα.

Συμβουλή
Εάν δούμε ότι η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή, προσθέτουμε ένα αβγό ακόμα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.