Σουφλέ Σοκολάτας

12.02.2009

Ατομα: 4
Χρόνος παρασκευής: 40'

  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 125 γραμ. κουβερτούρα υγείας
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική (ή καστανή ζάχαρη)
  • 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουερ
  • Σποράκια από 1 φρέσκια βανίλια
  • 1 ψιλοκομμένο αποξηραμένο τσίλι
  • 2 κ.σ. τρίμμα από αμύγδαλα

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε μικρές φόρμες σουφλέ, τις βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα, τη βανίλια και το τσίλι σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε μίξερ να αφρατέψει.

Αναμιγνύουμε τα αβγά με το κορν φλάουερ και τη λιωμένη σοκολάτα και μοιράζουμε στις παγωμένες φόρμες, τοποθετούμε σε ταψί με 2 δάχτυλα νερό και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15-20’