Ζαμπονοχωνάκια

24.02.2009
Ενα χωνάκι αλλιώτικο από τ άλλα!

Τι έχουμε:

  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 3 πατάτες
  • 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 15 λεπτά.

Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιονέζα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.

Με ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο από το μείγμα, το βάζουμε στη μέση κάθε φέτας ζαμπόν και μετά τυλίγουμε τις φέτες, κλείνοντάς τες από τη μία άκρη, ώστε να γίνουν σαν χωνάκια.

Βάζουμε τα χωνάκια σε μια πιατέλα, τα γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε, αν αρέσει στα πιτσιρίκια μας, να προσθέσουμε στη γέμιση και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός λεμονιού.