Ρυζοκεφτεδάκια

24.02.2009
Πλάθω, πλάθω κεφτεδάκια!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
  • αλεύρι
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε το ρύζι για περίπου μισή ώρα, ώστε να γίνει σφιχτός λαπάς.

Κατόπιν το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας, για να ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για περίπου πέντε λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό, για ένα λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε στο μπολ και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και τα ανακατεύουμε.

Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι έως ότου χρυσίσουν.

Κατόπιν βάζουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια, κυκλικά μέσα στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της ντομάτας, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά έως ότου η σάλτσα πήξει.

Τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με τη σάλτσα τους.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ρύζι, να χρησιμοποιήσουμε όσπρια βρασμένα και πολτοποιημένα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός από κόκκινο σταφύλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ