Μπέργκερ με κοτόπουλο

21.05.2009
Για να προτιμούν τα παιδιά το σπιτικό φαγητό!...

Τι έχουμε:

  • 3 στήθη από κοτόπουλο
  • 6 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • φύλλα μαρουλιού
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • αγγουράκι τουρσί σε φέτες
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Πλένουμε τα στήθη από το κοτόπουλο, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε με το λάδι, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε κάτω από το προθερμασμένο γκριλ, για 20 λεπτά, φροντίζοντας στη μέση του ψησίματος να τα γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε μια βαμβακερή πετσέτα.

Οταν τα στήθη του κοτόπουλου ψηθούν, τα βγάζουμε, στρώνουμε στο ταψί τα ψωμάκια κομμένα στη μέση και αναποδογυρισμένα με την ψίχα προς τα πάνω και τα ψήνουμε στο γκριλ, για περίπου 5 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά.

Στη συνέχεια βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο, στρώνουμε στο κάτω μέρος του ψωμιού φύλλα μαρουλιού, από πάνω βάζουμε μισό από το στήθος κοτόπουλου, 2-3 φέτες αγγουράκι τουρσί, μια κουταλιά μαγιονέζα, λίγα κρεμμυδάκια και κλείνουμε με το επάνω κομμάτι του ψωμιού.

Σερβίρουμε τα μπέργκερς αμέσως, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αγγουράκι τουρσί με φέτες ντομάτας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός από πορτοκάλι - ανανά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ