Γλώσσες με αμυγδαλόκρουστα

05.03.2009
Για ειδικές περιστάσεις...

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 5 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα τριμμένα

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ λιώνουμε 3 κουταλιές από τη μαργαρίνη.

Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο τη φρυγανιά, μαζί με τα τριμμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, περνάμε τα φιλέτα της γλώσσας, πρώτα από τη μαργαρίνη και μετά τα πανάρουμε με το μείγμα των αμυγδάλων.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί, λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τα φιλέτα, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Μόλις τα φιλέτα τηγανιστούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν μας αρέσει, μπορούμε να συνοδεύσουμε τα φιλέτα με σος λεμονιού.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό βιολογικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ