Κέικ ανάμεικτο

24.09.2009
Για όσους αγαπούν και την βανίλια και το κακάο!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. Φαρίνα Αλλατίνη
  • 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κακάο
  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για το ταψί
  • 2 κουταλιές αλεύρι Αλλατίνη

Τι κάνουμε:
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τη φαρίνα, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ Κλασικό, και μόλις αφρατέψει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα.

Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε το γάλα. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί το γάλα με τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τη Φαρίνα.

Μόλις η Φαρίνα απορροφηθεί, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αφήνουμε τα υλικά μας να ανακατευτούν για περίπου δύο λεπτά, ώστε να γίνουν ένα παχύρρευστο, ομοιογενές μείγμα.

Στην συνέχεια, αφαιρούμε από το μείγμα του κέικ περίπου 1 φλιτζάνι και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να απορροφηθεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ Soft, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι, αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Κατόπιν αδειάζουμε σε διάφορα σημεία το λευκό μείγμα και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ούτως ώστε τα δύο μείγματα να αναμειχθούν και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.

Αφήνουμε το κέικ να ψηθεί, για 45 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί, το βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε εάν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα κομματάκια σοκολάτας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Χυμός από κόκκινο σταφύλι.