Πιπεροσαλάτα με χαλούμι

09.04.2009

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

2. Ανάβετε το φούρνο στο γκριλ και τις ψήνετε από τις δύο πλευρές μέσα σε ένα πιρέξ.

3. Τρίβετε το χαλούμι με λίγο λάδι και το βάζετε να ψηθεί και αυτό στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.

4. Σε μια πιατέλα στρώνετε τις πιπεριές και από πάνω το χαλούμι. Γαρνίρετε με τα κρεμμυδάκια.

5. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και το μπαλσάμικο. Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

Υλικά (για μια πιατέλα)

4 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)

250 γραμμ. τυρί χαλούμι κομμένο σε μακρόστενα λεπτά κομμάτια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Ελαιόλαδο Χυμός ενός λεμονιού

2 κουταλιές μπαλσάμικο Αλάτι 1 σκελίδα σκόρδο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ