Κανελάδα

24.08.2011

Υλικά: 750 γρ.ζάχαρη 1,5 λίτρο νερό 4 ξυλάκια κανέλας 2 γαρίφαλλα

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη , τα ξυλάκια κανέλας , τα γαρίφαλλα και το νερό.
Αφήνουμε όλα τα υλικά για περίπου 20 λεπτά να βράσουν , ανακατεύοντας και αν χρειαστεί ξαφρίζοντας!
Μόλις γίνει παχύρευστο το σιρόπι το βγάζουμε απο τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μπουκάλια.
μπορεί να διατηρηθεί εντός και εκτός ψυγείου.

Σερβίρεται αραιωμένο με κρύο νερό ή θρυμματισμένα παγάκια σα γρανίτα.

Κοντά στο αναμέννο τζάκι του χειμώνα μια δροσερή νότα ηρεμίας.