Κοχυλάκια με ρόκα και προσούτο

26.03.2009
Για να έχουμε επιλογές στις σαλάτες μας!

Τι έχουμε:

  • 1/2 πακετάκι ζυμαρικά κοχυλάκια
  • 3-4 φύλλα ρόκας
  • 8 φέτες προσούτο
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα κοχυλάκια με το λάδι, για τόση ώρα, όση αναφέρεται στις οδηγίες συσκευασίας.

Πλένουμε τα φύλλα της ρόκας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μόλις τα κοχυλάκια βράσουν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα βγάζουμε σε μια πιατέλα ή σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με το Βιτάμ λιωμένο.

Ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά τις φέτες του προσούτο, στη συνέχεια τα φύλλα της ρόκας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για ρόκα να χρησιμοποιήσουμε βρασμένο μπρόκολο.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νεμέας.