Γαρίδες σαντορινιές

12.03.2009
Με την αύρα του Αιγαίου

Τι έχουμε:

  • 6-7 γαρίδες Νο 1
  • 1/2 φλιτζ. ντοματάκια
  • 1 ποτηράκι κρασί visanto
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές Βιτάμ
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις γαρίδες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει ρίχνουμε τις γαρίδες, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά φροντίζοντας να γυρίζουμε τις γαρίδες.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε από πάνω τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αντί για βασιλικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά βότανα της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Ροδίτης.