Γλυκό κυδώνι

21.05.2009
Ενα γλυκό κουταλιού με υπέροχο χρώμα και άρωμα.

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό κυδώνια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 6 φλιτζ. νερό
  • χυμό 1 λεμονιού
  • λίγη αρμπαρόριζα ή βανίλια

Τι κάνουμε:

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κυδώνια.

Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα τους και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτά μικρά ορθογώνια κομματάκια.

Κατόπιν τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και το χυμό από το λεμόνι.

Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου ένα τέταρτο.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το γλυκό μέσα σε αυτήν, για μία μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Λίγο πριν δέσει τελείως το σιρόπι, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια και κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βάζουμε το γλυκό μέσα σε γυάλινα βάζα, αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα σκουπίσουμε πολύ καλά.

Κλείνουμε καλά τα βάζα, ώστε να μην παίρνουν αέρα και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο γλυκό και ολόκληρα αμύγδαλα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ