Μίνι κιχί με ανθότυρο

27.08.2009
Μικρά αλλά τόσο χορταστικά!

Τι έχουμε:

Για το φύλλο:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ξίδι

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 φλιτζ. ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια μικρή λακκουβίτσα στη μέση, προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξίδι, το αλάτι και ζυμώνουμε έως ότου γίνουν μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή.

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπάλες, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ τρίβουμε σε κομματάκια το ανθότυρο, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το γάλα το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε φύλλο όχι πολύ λεπτό και το κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες.

Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην άκρη, και κατά μήκος από κάθε λωρίδα και στη συνέχεια τις τυλίγουμε έτσι ώστε να κλειστεί η γέμιση.

Κατόπιν, κρατώντας τη μια άκρη με το ένα χέριι, τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού κάθε λωρίδα ζύμης.

Αφού τυλίξουμε όλες τις λωρίδες, αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο και βάζουμε τα στριφτάρια σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλο σφολιάτας.

Το κατάλληλο κρασί: Μαντινεία.