Τριλογία γαρίδας

26.03.2009
Καθαρίζουμε 3 γαρίδες, τις σοτάρουμε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές και τις αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε 3 γαρίδες, τις σοτάρουμε ελαφρώς και από τις δυο πλευρές και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για το κριθαράκι με γαρίδα αρωματισμένη με σαφράν:
Σοτάρουμε 50 gr. κριθαράκι με λίγο λάδι και κρεμμύδι, σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών.

Ρίχνουμε το εστραγκόν και τις ίνες σαφράν και όταν το κριθαράκι φτάσει στο επιθυμητό βράσιμο ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

Κρέμα από φινόκιο με γαρίδα:
Παίρνουμε 1 φινόκιο ή αλλιώς μαραθόριζα και τη σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών. Οταν βράσει το φινόκιο, το περνάμε από μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε με ελαιόλαδο.

Χόρτα με γαρίδα και σάλτσα λεμονιού:
Βράζουμε τα χόρτα και τα τοποθετούμε στο πιάτο. Για τη σάλτσα παίρνουμε ένα τηγανάκι και σοτάρουμε φρέσκο κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε χυμό λεμονιού. Τέλος, δένουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.