Χαλβαδόπιτα

07.09.2011

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μακεδονικός χαλβάς
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 100 γρ. σουσαμέλαιο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι γσουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε σε κύβους τον χαλβά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ με τα αμύγδαλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο μαζί με την κανέλα και το ξύσμα.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι.

Αφήνουμε να παγώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.