Υγρό κέικ με ταχίνι, ρούμι και σοκολάτα

03.07.2009

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55%
  • 200 γρ. μαύρο ρούμι
  • 100 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το ρούμι, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα λαδωμένη και ζαχαρωμένη.

Πασπαλίζουμε και την επιφάνεια με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20-30 λεπτά ανάλογα το μέγεθος της φόρμας.

Διατηρείται εκτός ψυγείου και αν θέλουμε μπορούμε να ζεσταίνουμε ελαφρώς το κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ