Αύρα θαλασσινή από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

04.06.2009
Θαλασσινές συνταγές με καλαμάρι και ένα γλυκό φοντάν μάς προτείνει η Μυρσίνη Λαμπράκη, που επέστρεψε πρόσφατα από το ταξίδι της στον νομό Πιερίας.

Θαλασσινές συνταγές με καλαμάρι και ένα γλυκό φοντάν μάς προτείνει η Μυρσίνη Λαμπράκη, που επέστρεψε πρόσφατα από το ταξίδι της στον νομό Πιερίας. Η ίδια είναι ενθουσιασμένη από τον τόπο που συνδυάζει το μυθικό βουνό του Ολύμπου και τη θάλασσα, καθώς εκεί έζησε τη διαδικασία συλλογής μανιταριών «τρούφα». Για τους μη γνωρίζοντες η διαδικασία της συλλογής του συγκεκριμένου είδους μανιταριών δεν είναι κάτι απλό. Στις μέρες μας γίνεται μέσω εκπαιδευμένων σκύλων που μυρίζουν, σκάβουν και εμφανίζεται η τρούφα, ενώ παλαιότερα η ίδια διαδικασία γινόταν μέσω γουρουνιών.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής «Μαγειρέματα» του ΣΚΑΪ επέλεξε να κάνει αυτή την ταξιδιωτική εκπομπή γιατί τη φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους, στα ήθη και τα έθιμα μας. Η ίδια υποστηρίζει ότι απολαμβάνει τη φιλοξενία των ανθρώπων κυρίως της επαρχίας, «κάτι που δεν το συναντά συχνά στις μεγαλουπόλεις, καθώς ο κόσμος των αστικών περιοχών έχει αποξενωθεί».