Ντοματοκεφτέδες

28.05.2009
Γιατί οι κεφτέδες δεν φτιάχνονται μόνο με κιμά!

Τι έχουμε:

  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 3 κουταλιές Pummaro Passata
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλάκια φρέσκο δυόσμο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουταλάκι βγάζουμε όλους τους σπόρους.

Βάζουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ ή τις τρίβουμε σε μικρά κομματάκια, χωρίς να πολτοποιηθούν εντελώς.

Αδειάζουμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε για 1 ώρα έως ότου στραγγίσουν εντελώς όλα τα υγρά τους.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Οταν στραγγίσουν οι ντομάτες τις ρίχνουμε στο μπολ και προσθέτουμε το Pummaro Passata, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα έως ότου τα υλικά γίνουν ένα πηχτό μείγμα.

Εάν το μείγμα δεν είναι όσο αρκετά πηχτό προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.

Απλώνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο και ρηχό πιάτο.

Ζεσταίνουμε το λάδι ελιάς σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το μείγμα, πλάθουμε σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε καλά και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας το πιάτο με φύλλα δυόσμου.Συμβουλή

Οι ντομάτες που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι ώριμες.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.