Σαλάτα καπρέζε

23.04.2009
Ενας «πύργος» νοστιμιάς

Τι έχουμε:

  • 1 ντομάτα
  • 1 μπάλα - κομμάτι φρέσκια μοτσαρέλα
  • αλάτι
  • 1 ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια
  • Για τη σος
  • 3 κουταλιές μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • Για το γαρνίρισμα:
  • φύλλα ρόκας
  • κόκκους κόκκινου πιπεριού

Τι κάνουμε:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπαλσάμικο με το λάδι ελιάς με το αναδευτήρι έως ότου πήξουν, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Πλένουμε την ντομάτα, τη σκουπίζουμε και την κόβουμε σε τέσσερις χοντρές φέτες.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε 3 χοντρές φέτες.

Σε μία πιατέλα βάζουμε μία φέτα ντομάτα, την αλατίζουμε, στρώνουμε μια φέτα μοτσαρέλα και συνεχίζουμε εναλλάξ, τελειώνοντας με το μικρότερο κομμάτι της ντομάτας.

Περνάμε στο κέντρο του πάνω κομματιού το ξυλάκι έως ότου ακουμπήσει στο πιάτο και κόβουμε το κομμάτι που προεξέχει, αφήνοντας 1 εκ. πάνω από την ντομάτα.

Βάζουμε επάνω στο ξυλάκι τα φύλλα της ρόκας και περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπαλσάμικου.

Πασπαλίζουμε με τους κόκκους του πιπεριού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε φύλλα βασιλικού αντί για ρόκα.

το κατάλληλο κρασί chardonnay

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ