Ψαρονέφρι με μπάτσιο

28.05.2009
Από τα πιο ωραία τυριά της Βορείου Ελλάδος!

Τι έχουμε:

  • 2 ψαρονέφρια
  • 200 γραμ. τυρί μπάτσιο
  • 4-5 ντομάτες
  • 1015 ντοματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζ. βιτάμ
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματάκια σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε το τυρί σε κομματάκια.

Πάνω σε μια επιφάνεια κοπής, ανοίγουμε τα ψαρονέφρια σε φιλέτα με ένα κοφτερό μαχαίρι, μετά τα πλένουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε πρώτα με το σκόρδο ψιλοκομμένο, κατόπιν βάζουμε λίγα κομμάτια από το τυρί, στρώνουμε από πάνω μερικές φέτες από τα ντοματάκια και τα τυλίγουμε, στερεώνοντάς τα με μια οδοντογλυφίδα, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ και μόλις λιώσει, βάζουμε τα τυλιγμένα ψαρονέφρια και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, έως ότου ροδίσουν.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάζουμε τα ψαρονέφρια από την κατσαρόλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί, βάζοντας μεταξύ τους τις ολόκληρες ντομάτες και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, περίπου για μισή ώρα.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε λίγη ώρα για να κρυώσουν και κατόπιν αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Τα σερβίρουμε ολόκληρα, ή κομμένα σε φέτες, γαρνιρισμένα με τις ψημένες ντομάτες.

Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπάτσιο με κασέρι.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινη Νεμέα παλαιωμένη.