Κούκις με σοκολάτα

09.07.2009
Για το πρωινό και όχι μόνο...

Τι έχουμε:

  • 2 2/3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. βιτάμ
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 1 1/2 φλιτζ. σοκολάτα σε κομματάκια
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 1 1/2 φλιτζ. καρύδια
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • βιτάμ για άλειμμα

Τι κάνουμε:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαύρη με την κρυσταλλική ζάχαρη, προσθέτουμε το βιτάμ και τα χτυπάμε με το αναδευτήρι των αβγών μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ρίχνουμε στο μείγμα του βιτάμ ένα ένα τα αβγά, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα διαλυμένη σε 2-3 κουταλιές νερό, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών.

Κατόπιν προσθέτουμε στο μπολ τα κομμάτια της σοκολάτας, τα καρύδια ψιλοκoμμένα και με μια πλαστική σπάτουλα ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα από τα δύο ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας ώστε να γίνει το μείγμα σοκολατένιο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας ελαφρά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, αλειμμένη με βιτάμ και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν ψηθούν.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου ένα τέταρτο έως ότου πάρουν όλα τα cookies ομοιόμορφο χρώμα.

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Συμβουλή
Εάν μας περισσέψει μείγμα μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.