Κροκέτες πέστροφας

28.05.2009
Η λεπτή γεύση της πέστροφας θα τις κάνει ανάρπαστες!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό πέστροφα σε φιλέτα
  • 5-6 πατάτες
  • 1 πακετάκι βιτάμ
  • 2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα της πέστροφας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τις πατάτες, τις σκουπίζουμε, τις βάζουμε, χωρίς να τις καθαρίσουμε, σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βιτάμ και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα.

Μόλις ψηθούν, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε το φιλέτο της πέστροφας σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε στο μπολ με τις πατάτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε, τα 2 από τα αβγά, χτυπημένα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, με το αναδευτήρι, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε τη φρυγανιά και σε ένα άλλο χτυπάμε το τρίτο αβγό με δύο κουταλιές νερό.

Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες, στη συνέχεια τις αλείφουμε με το αβγό και τις πανάρουμε ομοιόμορφα με αρκετή από τη φρυγανιά.

Στη συνέχεια, λιώνουμε το βιτάμ σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε-σοτάρουμε τις κροκέτες έως ότου ροδίσουν.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Συμβουλή
Η πέστροφα έχει την ιδανική γεύση γι αυτό δεν την αντικαθιστούμε.

Το κατάλληλο κρασί: Αθήρι.