Βάφλες με παγωτό και σιρόπι καραμέλας

16.07.2009
Καιρός να φτιάχνουμε βάφλες στο σπίτι μας!

Τι έχουμε:

  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • σιρόπι καραμέλας
  • παγωτό βανίλια

Τι κάνουμε:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τα αβγά με το νερό. Κατόπιν, ρίχνουμε το αλεύρι, αφού πρώτα το ανακατέψουμε με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  • Τελευταία προσθέτουμε τη μαργαρίνη, αφού πρώτα τη λιώσουμε, ανακατεύουμε με το μίξερ για ένα λεπτό ακόμη, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το ειδικό μηχάνημα για τις βάφλες.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και με μια κουτάλα ρίχνουμε αρκετό από το μείγμα, προσέχοντας όμως να μη γεμίσει όλη η βάση γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα ξεχειλίσει.
  • Κλείνουμε το καπάκι της βαφλιέρας και αν τυχόν έχει περισσέψει χυλός γύρω-γύρω, τον σκουπίζουμε με μια βρεγμένη και καλά στυμμένη πετσέτα.
  • Ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά προσεκτικά τη βαφλιέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Η βάφλα είναι έτοιμη να βγει, μόλις πάρει χρυσό χρώμα, οπότε τη βγάζουμε προσεκτικά με ένα πιρούνι και τη βάζουμε σε μια πιατέλα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  • Με το εργαλείο για παγωτό ή με ένα μεγάλο κουτάλι, βάζουμε επάνω σε κάθε βάφλα 3 μπάλες από το παγωτό, το περιχύνουμε με σιρόπι καραμέλας και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

Συμβουλή

Μπορούμε αντί για παγωτό βανίλιας, να χρησιμοποιήσουμε ό,τι γεύση παγωτού προτιμούμε.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.