Κέικ ντόμινο: Η πιο πρωτότυπη εκδοχή του πιο αγαπημένου γλυκού

04.11.2018
Κέικ ντόμινο: Η πιο πρωτότυπη εκδοχή του πιο αγαπημένου γλυκού
Η έκπληξη στα πρόσωπα των καλεσμένων σου, όταν το κόψεις, αξίζει για να δοκιμάσεις αυτό το υπέροχο κέικ.

Τι θα χρειαστείς:

  • 4 φλιτζ. αλεύρι για κέικ
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 πακετάκι Βιτάμ
  • 4 αβγά
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 1 1/3 φλιτζ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 3 λαδόκολλες
  • 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής

Για το γλάσο:

  • 250 γραμ. σοκολάτα
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 1/3 φλιτζανιού νερό

Διάβασε επίσης: Πώς να ξεφορμάρεις το κέικ χωρίς να διαλυθεί

Εκτέλεση:

Αλείφουμε με βιτάμ τρεις στρογγυλές φόρμες για κέικ, ίδιου μεγέθους και στρώνουμε την καθεμιά με λαδόκολλα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας την και αφού λιώσει καλά την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, 1/4 από το γάλα και τις βανίλιες.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο, το υπόλοιπο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.

Ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με τα αβγά σταδιακά σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου δέσει το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το 1/3 από το μείγμα, το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και το κακάο έως ότου αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Γεμίζουμε τη μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα της σοκολάτας και την άλλη με το άσπρο μείγμα. Παίρνουμε τη σακούλα με το μείγμα της σοκολάτας και κάνουμε μια ροζέτα στο κέντρο της μιας φόρμας.

Συνεχίζουμε εξωτερικά και περιμετρικά από την ροζέτα κάνοντας ένα κύκλο με το άσπρο μείγμα. Εξω από τον άσπρο κύκλο κάνουμε ένα κύκλο με σοκολάτα και τελειώνουμε με ένα κύκλο από άσπρο μείγμα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στη δεύτερη φόρμα ενώ στην τρίτη ξεκινάμε με το άσπρο μείγμα και τελειώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 - 25 λεπτά.

Οταν ψηθούν τις βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, έχοντας στην μέση το κέικ της τρίτης φόρμας.

Για το γλάσο λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί με το βιτάμ και το νερό, ανακατεύοντας έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας να τρέξει και λίγο στα τοιχώματά του.

Συμβουλή

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με χυμό πορτοκάλι. Συνόδευσέ το με ελληνικό καφεδάκι και απόλαυσέ το στο μέγιστο.