Κοτόσουπα με πεπονάκι

28.03.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 1 lt ζωμό κότας
  • 1 σέλερι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 200 γρ. πεπονάκι
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛEΣH

Bράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά περίπου και κρατάμε τον ζωμό του. Aφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Tσιγαρίζουμε σε φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα λαχανικά και το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον ζωμό. Aφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου και τότε ρίχνουμε το πεπονάκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το λεμόνι και σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Xρησιμοποιώντας βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μειώνουμε σημαντικά τον χρόνο μαγειρέματος της συνταγής. Aνάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα υλικά της αγοράς, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε προσθέτοντας και άλλα λαχανικά μέσα στη σούπα μας, μόνο που θα προσέξουμε λίγο τον χρόνο βρασμού.