Θέλω σόου με φαγητό, ορχήστρα και κοινό

03.08.2010
«Η βαθιά μου επιθυμία είναι να μεταφερθούν τα "Μουσικομαγειρέματα" στη μικρή οθόνη.

«Η βαθιά μου επιθυμία είναι να μεταφερθούν τα "Μουσικομαγειρέματα" στη μικρή οθόνη. Ενα μαγειρικό σόου με ζωντανό κοινό και μουσική από ορχήστρα. Μία εκπομπή στην οποία όλα θα μπορούν να συμβούν», μας λέει ο Ευτύχης Μπλέτσας, ο οποίος μας υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη και μας μιλάει για τα επόμενα βήματά του. Ετοιμάζει χρήσιμα μαγειρικά εγχειρίδια, πολλές δραστηριότητες διατροφικής εκπαίδευσης για παιδιά, παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα, μουσικομαγειρικές παραστάσεις τον χειμώνα σε θέατρο της Αθήνα και της Θεσσαλονίκης. Θα τον βρείτε επίσης στην KID & FUN της ΔΕΘ, στη μεγάλη Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα και στο παιδικό φεστιβάλ Μικρόπολις στην Αθήνα, τέλη Σεπτεμβρίου.

Τον ρωτήσαμε από πού προέκυψε η ιδέα για τα «Μουσικομαγειρέματα» και μας απαντάει: «Είμαι υποστηρικτής της θεωρίας ότι τα συναισθήματα και η ενέργειά μας μεταφέρονται στο φαγητό που μαγειρεύουμε. Το πιο σημαντικό συστατικό σε κάθε συνταγή είναι η καλή μας διάθεση. Η μουσική είναι ένας τρόπος να βάλουμε καλή διάθεση στη μαγειρική αλλά και στη ζωή μας.

Τώρα στα "Μουσικομαγειρέματα", τις παραστάσεις που δίνω σε παιδιά, η μουσική και η μαγειρική παντρεύονται με μοναδικό τρόπο. Πάνω στη σκηνή, μαζί με τους συνεργάτες μου ανακατεύουμε, νότες, στίχους και υγιεινές συνταγές, σε μια παράσταση που υμνεί το "έξυπνο" φαγητό και που φιλοδοξεί να αφυπνίσει τη διατροφική συνείδηση όσων το παρακολουθούν».

Το αγαπημένο του φαγητό είναι Ντομάτες γεμιστές με τόνο, Φακές σαλάτα και μακαρόνια ολικής με αβοκάντο και ντομάτα.

Ο δεκάλογος της «μαγειρικής οικονομίας»

1 Μάθε να μαγειρεύεις και αύξησε τη διατροφική σου ευφυΐα.

2 Οργάνωσε τα γεύματά σου και τον διατροφικό σου προϋπολογισμό.

3 Μαγείρευε οικονομικά και περιόρισε τις σπατάλες.

4 Ψώνιζε έξυπνα επιλέγοντας προϊόντα εποχικά και τοπικά.

5 Τρώγε λιγότερο, εστιάζοντας σε ποιότητα και όχι σε ποσότητα.

6 Συντήρησε σωστά και χρησιμοποίησε ό,τι περισσεύει.

7 Κουβάλα κολατσιό και απόφυγε τα έτοιμα σνακ.

8 Τρώγε έξω επιλεκτικά και αναζήτησε ευγενικά το «τζάμπα» φαγητό.

9 Μαγείρευε οικολογικά, κάνοντας οικονομία σε ρεύμα και νερό.

10 Φτιάξε κήπο, καλλιέργησε τρόφιμα, και φάε «όλοδικό» σου φαγητό.