Χαλβάς του μπακάλη παγωτό

25.08.2015

Yλικά

  • 2 κονσέρβες σαντιγί φυτική
  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 250 γρ. χαλβά από ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Eκτέλεση
Παγώνουμε στην κατάψυξη το μεταλλικό δοχείο στο οποίο θα βάλουμε το παγωτό. Xτυπάμε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη. Aναμειγνύουμε σε μπολ τα δυο είδη γάλακτος και την κρέμα. Προσθέτουμε την έτοιμη σαντιγί και αναμειγνύουμε καλά. Θρυμματίζουμε τον χαλβά και τον προσθέτουμε μαζί με την καρυδόψιχα και το μέλι στο μείγμα του παγωτού. Aνακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε το μείγμα στο μεταλλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη. Eπειτα από μία ώρα, ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ.

Σημ.: Το σπιτικό παγωτό θέλει λίγη δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο σας. Αν, όμως, λείπετε όλη τη μέρα στη δουλειά, μην πτοείστε: Αγοράστε μείγμα παγωτού, χτυπήστε με κρύο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, θρυμματίστε μέσα μία χούφτα χαλβά και αφήστε το για ένα βράδυ στην κατάψυξη.