Τσιζ κέικ με γιαούρτι και μέλι

21.07.2009
Μια άλλη εκδοχή του τσιζ κέικ που θα μας ενθουσιάσει!!

Τι έχουμε:

  • Για τη ζύμη μπισκότου
  • 1 φλιτζ. τριμμένα μπισκότα
  • 2 κουταλιές τριμμένα αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 6 κουταλιές βιτάμ

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από δύο λεμόνια
  • 2 βανίλιες
  • αλάτι στη μύτη από το κουταλάκι
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 φλιτζ. γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζ. μέλι

Τι κάνουμε:

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε με τα χέρια μας τις 4 κουταλιές από το βιτάμ, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τα μπισκότα ούτως ώστε να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (με έλασμα που να ανοίγει) στρώνουμε τη λαδόκολλα αφού την έχουμε κόψει ανάλογα με τη φόρμα και την αλείφουμε με το βιτάμ.

Ρίχνουμε τη ζύμη του μπισκότου και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ούτως ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη τη φόρμα. Ψήνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 8-10 λεπτά, έως ότου χρυσίσει.

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το τυρί (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι, αρχικά στη μέτρια ταχύτητα και μόλις ενωθούν τα υλικά στην υψηλή ταχύτητα, έως ότου το μείγμα μας αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τις βανίλιες, το γιαούρτι και τα χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα, ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Κατόπιν βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί, μεγαλύτερης διαμέτρου από αυτήν και ρίχνουμε στο ταψί τόσο ζεστό νερό, όσο χρειάζεται ώστε να φθάνει στη μέση περίπου της φόρμας. Βάζουμε το ταψί με τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε στους 180οC, για 45 λεπτά περίπου έως ότου σφίξει το μείγμα μας.

Αφού ψηθεί, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το τσιζ κέικ για μισή ώρα ακόμη.

Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε πάνω στον πάγκο να κρυώσει για μία ώρα περίπου και το βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Σερβίρουμε αφού το ξεφορμάρουμε, γαρνίροντάς το απλώνοντας στην επιφάνειά του το γιαούρτι και το μέλι.

Συμβουλή
Φοράμε γάντια μιας χρήσεως για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Ενα απολαυστικό φλιτζάνι καφέ.