Κοτόπουλο με μπάμιες

27.08.2009

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο μερίδες
  • 700 γραμμ. ώριμες ντομάτες
  • 1.000 γραμμ. μπάμιες
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ξίδι

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε τις μπάμιες: τις πλένετε, τις καθαρίζετε, τις αλατίζετε και τις περιχύνετε με ξίδι. Αν το επιτρέπει ο καιρός, τις αφήνετε στον ήλιο για μία ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε. Kαθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις λιώνετε στο μπλέντερ.

2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε καλά τις μερίδες του κοτόπουλου. Προς το τέλος ρίχνετε και το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτετε τις μπάμιες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν κι αυτές. Αποφεύγετε να ανακατεύετε το φαγητό, γιατί οι μπάμιες λιώνουν εύκολα. Kαλύτερα να ανακινείτε δυνατά την κατσαρόλα. Σερβίρεται ζεστό.