Κοτόπουλο με ντομάτα και φέτα

29.01.2010

Τι έχουμε:

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/4 του κιλού τυρί φέτα
  • 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1/4 του φλιτζανιού ξίδι
  • από κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, βγάζουμε την πέτσα και το περιττό λίπος, το βάζουμε σε ένα μπολ το ραντίζουμε με το ξίδι και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αφού τα ψιλοκόψουμε. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 10 λεπτά περίπου. Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε κάθε τόσο, για να μην καούν ή κολλήσουν. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το ψυγείο, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε τα κρεμμύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου για να σοταριστούν, έως ότου ροδίσουν.

Κατόπιν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε πάλι μέσα τα κρεμμύδια, βάζουμε από επάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τέλος το ζωμό, τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα περίπου.

Στη διάρκεια που το φαγητό μας βράζει, συμπληρώνουμε, αν είναι απαραίτητο, λίγο νερό για να μη μας κολλήσουν τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα κρεμμύδια.

Μόλις βράσουν, χωρίς να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τρίβουμε τη φέτα και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για ακόμη 10 λεπτά περίπου, ώσπου να λιώσει τελείως η φέτα και να πήξει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν θέλουμε σερβίρουμε το φαγητό γαρνιρισμένο με μικρά κομματάκια φέτας.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο βέλούδινο κρασί Αγιωργίτικο μέτριας παλαίωσης.