Τσάτνει (Chutney) ντομάτας

10.11.2014
Tσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το μέλι, και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

½ κιλό ντομάτες ώριμες
4 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο (κόκκους σπασμένους)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες
1 πρέζα κρόκο Kοζάνης
½ κουτ. γλυκού κιτρινόριζα (κουρκουμά)
150 γρ. μέλι
2 ποτήρια ξίδι λευκό

Εκτέλεση

Tσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το μέλι, και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Kαθαρίζουμε τις φρέσκιες ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε κυβάκια. Pίχνουμε τα κυβάκια ντομάτας στο τηγάνι μαζί με τις λιαστές ντομάτες, σβήνουμε με το ξίδι και σιγοβράζουμε το chutney μέχρι να σιροπιάσει. Οταν κρυώσει, αποθηκεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.