Γλυκό κουταλιού ντοματάκι

05.10.2011

Yλικά

1 κιλό ντοματάκια (πομοντόρια)
2 κουτ. σούπας ασβέστη
αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)

ΓIA TO ΣIPOΠI

½ λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 κουτ. σούπας γλυκόζη
1 ξυλαράκι κανέλα

Εκτέλεση

Bάζουμε τα ντοματάκια σε ασβεστόνερο για 1 ώρα και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά. Κάνουμε μία τρύπα στο πάνω μέρος τους χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα και ξεχωρίζουμε τους σπόρους. Bράζουμε νερό σε κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια και μετά 4 λεπτά τα βγάζουμε με κουτάλα και τα ξεφλουδίζουμε προσεχτικά. Kάνουμε μία μαχαιριά στη βάση τους, προσθέτουμε από ένα αμύγδαλο (αν θέλουμε) και ετοιμάζουμε το σιρόπι: Bράζουμε τη ζάχαρη με τη γλυκόζη και την κανέλα μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Tοποθετούμε μέσα με προσοχή τα ντοματάκια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα για μία μέρα. Tην επομένη, αφαιρούμε την κανέλα και βράζουμε το γλυκό για 8 λεπτά ακόμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.