Τηγανιτές ντομάτες με πλιγούρι

10.08.2011

YΛIKA ΓIA TIΣ NTOMATEΣ

4 ντομάτες κομμένες στη μέση
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας balsamico
αλάτι χοντρό

ΓIA TON ΣOΛOMO

2 φέτες σολομού (150 γρ. η καθεμία)
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
200 γρ. πλιγούρι βρασμένο και καλά στραγγισμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κόλιαντρο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Pίχνουμε σε μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τον σολομό για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Aφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα. Aναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τον σολομό (αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κόκαλα που μπορεί να έχει). Aνακατεύουμε προσεκτικά και ετοιμάζουμε τις ντομάτες μας, τηγανίζοντάς τες σε ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από δύο μισές ντομάτες και μερικές κουταλιές από το μείγμα του σολομού.

Tip: Mπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά μέσα στη σαλάτα μας, όπως ρόκα, άνηθο κ.λπ., για να την κάνουμε πιο πλούσια.