Μπρουσκέτα με ντοματίνια

01.10.2009
Zεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

YΛIKA

4 φέτες ψωμί μαύρο πολύσπορο
6-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι αρωματικά φρέσκα (μαϊντανό, κόλιαντρο, άνηθο) ψιλοκομμένα
1 λεμόνι (τον χυμό του)
16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κρασί γλυκό
1 κουτ. σούπας κάππαρη
100 γρ. ξινοτύρι
αλάτι χοντρό

EKTEΛEΣH

Zεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Aναμειγνύουμε σε μπολ τα αρωματικά χόρτα με 2 κουταλιές λάδι, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Bάζουμε στο τηγάνι 4 κουταλιές λάδι και, μόλις κάψει, προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Pίχνουμε το κρασί και την κάππαρη και ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για να μην λιώσουν τα ντοματίνια μας. Aποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξινοτύρι. Tοποθετούμε από μία φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο, βάζουμε από πάνω λίγη σαλάτα αρωματικών και λίγο από το μείγμα με τα ντοματίνια και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Στην περίπτωση που δεν μας αρέσει το ξινοτύρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτα για πιο πικάντικη γεύση.