Μύδια με λουκάνικο και ντομάτα

06.07.2010

YΛIKA

1 κιλό μύδια καλά καθαρισμένα
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε πολύ μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βερμούτ ξηρό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι

EKTEΛEΣH

Zεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο, το τζίντζερ και το λουκάνικο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα μύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε την ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη (αφαιρούμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει). Σβήνουμε με το βερμούτ, ρίχνουμε αρκετό πιπέρι και τον βασιλικό και σερβίρουμε.