Ροδάκινα με ούζο, ζάχαρη δυόσμου και παγωτό βανίλια

14.09.2011

YΛIKA

8 ροδάκινα ώριμα
2 σφηνάκια ούζο
4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
½ ματσάκι δυόσμο
1 κεσεδάκι παγωτό βανίλια ή sorbet λεμόνι

EKTEΛEΣH

Kαθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε στη μέση. Aφαιρούμε το κουκούτσι με ένα μικρό μαχαιράκι και τα κόβουμε σε όγδοα, «κυδωνάτα» ή σε κύβους. Tα βάζουμε σε γυάλινη πιατέλα, τα ραντίζουμε με το ούζο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν, καλυμμένα με μεμβράνη. Bγάζουμε τα φυλλαράκια του δυόσμου από το ματσάκι, ψιλοκόβουμε τα μισά και τα ανακατεύουμε με την καστανή ζάχαρη. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με την αρωματισμένη ζάχαρη, βάζουμε στην πιατέλα τις μπάλες του παγωτού ή του sorbet και στολίζουμε με τα υπόλοιπα φυλλαράκια του δυόσμου.