Τσιγαριστά χόρτα του κήπου

29.10.2009

Yλικά (Για 4 άτομα )

½ κιλό βλίτα
1 κιλό κολοκυθανθούς
300 γρ. στύφνο
300 γρ. πατατόφυλλα, ντοματόφυλλα, πιπερόφυλλα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1φλιτζάνι φασόλια χάντρες
1φλιτζάνι καλαμπόκι
4 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά όλα τα χόρτα. Τσιγαρίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με όλο το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα χόρτα, τα φασόλια και το καλαμπόκι. Mόλις πάρουν βράση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας από πάνω. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.