Ρολό κοτόπουλο με χυλοπίτες

04.09.2009
Ευκολο και νόστιμο φαγητό για τα παιδιά.

Τι έχουμε:

  • 1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες για το χρόνο βρασμού που αναφέρονται στη συσκευασία. Αν έχουμε φρέσκιες χυλοπίτες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζονται 3 λεπτά για να βράσουν.

Σε μια άλλη κατσαρόλα αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 1 ώρα περίπου, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν βγάζουμε την πέτσα, το ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε το κρέας με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα αβγά χτυπημένα, τη φέτα, το γάλα, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρις ότου γίνει το μείγμα μας ομοιογενές. Απλώνουμε μια λαδόκολλα, την αλείφουμε με το Βιτάμ και στρώνουμε το μείγμα του κοτόπουλου, σαν ένα χοντρό φύλλο. Στη μέση του μείγματος βάζουμε τις χυλοπίτες και τις πιπεριές κομμένες σε φέτες και τυλίγουμε σφιχτά το μείγμα μας σε ρολό.

Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 30 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πριν βγάλουμε το ρολό από το φούρνο, βγάζουμε τη λαδόκολλα, βάζουμε σε ένα μπολ το ζουμί που έχει βγάλει στο ταψί και το αφήνουμε να ροδίσει.

Μόλις το ρολό ψηθεί, το βάζουμε σε μια πιατέλα, το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει, το κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, το περιχύνουμε με το ζουμί του και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν θέλουμε να προσθέσουμε χρώμα στο συγκεκριμένο πιάτο, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις κίτρινες χυλοπίτες με κόκκινες.

το κατάλληλο κρασί Φρέσκια Νεμέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ