Τάρτα με ακτινίδια

13.08.2009

Υλικά

  • Μια βάση για τάρτα γύρω στα 22 εκατοστά
  • 170 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 3 ώριμα ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

1. Τοποθετείτε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και τον προθερμαίνετε στους 230°C.

2. Βάζετε σε ταψί για τάρτες τη ζύμη, το καλύπτετε με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω της φασόλια ή ρύζι ή ειδικά βάρη, προκειμένου η ζύμη να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

3. Βάζετε τη βάση στο φούρνο που έχει ζεσταθεί και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

4. Αφαιρείτε τα βάρη και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει περίπου για 20 λεπτά.

5. Ανακατεύετε σε μπλέντερ το τυρί, τη ζάχαρη, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες και ομοιογενές μείγμα.

6. Απλώνετε το μείγμα στη βάση και το σκεπάζετε με τις φέτες του ακτινίδιου.