Μελιτζανοκεφτέδες

24.09.2009

Υλικά

  • 5 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 του κιλού τυρί φέτα
  • 100 γραμμ. μυζήθρα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλεύρι

Εκτέλεση

1. Ψήνετε τις μελιτζάνες και βράζετε τις πατάτες. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.

2. Αφού τα πολτοποιήσετε, τα ρίχνετε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτετε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

3. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνετε με ένα κουτάλι έναν έναν τους κεφτέδες.

Σημείωση
Εάν στο μείγμα προσθέσετε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι, μπορείτε να φτιάξετε πίτα. Ρίχνετε το χυλό σε ένα στρογγυλό ταψάκι, ελαφρώς αλευρωμένο, και ψήνετε στους 160°C για 45 λεπτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ